·  TEL. 937 857 639 · EMAIL ramonpont@ramonpont.cat
 · 

Serveis

APRENENEM A TALLAR AMB ESTRIS


Des de la Fundació Pere Tarrés (FPT) considerem que el temps del migdia és un espai  òptim per combinar àpat i educació en el lleure, per això la nostra tasca és donar continuïtat al projecte educatiu del centre  i integrar-nos-hi tant a nivell organitzatiu, normatiu i cultural al tarannà del servei de menjador escolar.

Per això l’estona del migdia és un espai molt important en l’educació dels infants, pel que respecta als hàbits a la taula i amb el menjar us volem presentar una activitat que s’ha presentat a la vostra escola amb molt d’èxit.

Aquesta activitat està pensada per els infants que necessiten reforçar els hàbits de tall a l’hora de menjar amb un aprenentatge més individualitzat. L’Infant aprenc a tallar a la vegada que prepara diversos plats amb els estris i la seva creativitat podrà realitzar diversos plats mentre aprèn i es diverteix adquirint habilitats motrius cada cop més precises que li serviran per el dia a dia a l’hora d’emprar els estris per menjar. Fins i tot els més grans han  ajudat els més petits del menjador per facilitar l’adquisició d’hàbits.

Es fa servir la tècnica de “mà sota mà” o “mà sobre mà”  on es tracta de treballar des del darrere del infant, de manera que les mans i les seves es moguin en la mateixa direcció. Quan al servei de menjador afegeixen el ganivet de taula, se li ha d’ensenyar a l’Infant, com a utilitza-ho. Se’ls hi ensenya que han de  tenir el ganivet a la mà dreta. Alhora ensenyem al nen utilitzar la forquilla, tenint la mà esquerra. Acostumant a l’Infant a no fer malbé l’àpat  separant o estirant  per mitjà de la forquilla sense l’ús ganivet.

 

Coordinadora pedagògica del servei de migdia

Multimèdia